“Brīnumpupa” iesaka pagatavot!

Melktert ( Piena tarte)

Šī ir tradicionāla Dienvidāfrikas deserta kūka. Sastāvdaļas vienkāršas, pagatavošānas process interesants.

Pati kūka ļoti garda!

PAMATNES SASTĀVDAĻAS:
80 g sviests
5 ēd k cukurs
1 ola
1 glāze miltu
1 tējk. cepamais pulveris
šķipsniņa sāls

Uzsilda krāsni līdz 180 grādiem
Saputo sviestu ar cukuru, pievieno olu. Pieber miltus, sāli un mīca līdz masa vairs nelīp pie rokām. Sagatavoto mīklu ieliek cepamajā formā un ievieto ledusskapī, kamēr tiek pagatavots pildījums.

PILDĪJUMA SASTĀVDAĻAS:
1 l piens
60 g sviests
1 gl cukurs
4 olas
nepilna glāze miltu
1 tējk. vaniļas cukurs
Kanēlis pārkaisīšanai

Lielāko daļu piena kopā ar sviestu uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
Olu dzeltenumus atdala no baltumiem. dzeltenumus saputo ar ar daļu no cukura. Savieno visas sausās sastāvdaļas, iemaisa nelielā daudzumā auksta piena. Šo maisījumu lēnām pievieno karstajam pienam un maisot karsē līdz tas sabiezē.  Nedrīkst vārīt! iemaisa saputotos dzeltenumus.

Masu nedaudz atdzesē un tajā iecilā saputotus olu baltumus.

Sagatavoto piena pildījumu ielej formā uz mīklas, pārkaisa ar kanēli un visu cep apmēram 30 -45 minūtes. Gatavo kūku atstāj cepeškrāsnī līdz tā atdziest!

Šai receptei internetā atrodami dažādi varianti un pagatavošanas veidi, kas nedaudz atšķiras. Iesakām pamēģināt! Lai labāk saprastu pagatavošanas procesu, mēs ieskatījāmies šeit https://www.youtube.com/watch?v=-2MISlXvld8

Lai labi garšo!

Advertisements