“KĀPĒČU” receptes

”KĀPĒČU” INDIJAS AUGĻU SALĀTI.

Izpētam, kādi augļi, rieksti un garšvielas aug Indijā.

Apelsīni, mango, granātābols, papaja, mango, arbūzs, melone, ličijas, āboli, gvajave, bumbieri, laims, citrons, bannāni.

Kokosrieksts, indijas rieksti, mandeles, kanēlis.

Augļus sagriež gabaliņos, izņemot citronu un laimu. Visu liekam lielā bļodā. Granātābolu izlobam un liekam pie sagrieztiem augļiem. Piespiežam  augļiem laima sulu un saudzīgi apmaisam augļus. Liekam salātus trauciņos, dekorējam ar riekstiem. Ja kādam garšo kanēlis, var pievienot salātiem.

Labu apetīti!

This slideshow requires JavaScript.

‘KĀPĒČU”AUZU PĀRSLU KĀRTOJUMS.

Auzu pārslas

Sviests

Cukurs

Saldais krejums

Ābolu – pīlādžu ievārijums.

Apgrauzdē auzu pārslas sviestiņā.  Kad pārslas paliek nedaudz brūnas, pievieno cukuru. Nedaudz vēl pagrauzdē, kamēr pārslas sāk karamilizēties. Pārslas no pannas iebēr šķīvī, lai atdziest.

Kad auzu pārslas atdzisušas, sāk gatavot putukrejumu. Ielej traukā saldo Latvijas krejumu, pievieno cukuru un sāk putot.

500 g krējuma nepieciešams apmēram 2 ēdamkarotes cukura.

Kad putukrejumiņš gatavs, laiks kārtot auzu pārslu kārtojumu. Ņemam skaistu stikla trauciņu, bēram trauciņā dažas ēdamkarotes putukrejumu, virsu liekam ievārijumu. Atkal vienu kārtu auzu pārslas. Visam pa virsu liekam putukrejuma cepurīti.

Mmm! Labu apetīti!

ŠOKOLĀDES SVIESTS.

200 g sviests

2 ēdamkarotes kakao pulveris ( var arī vairāk)

2 ēdamkarotes pūdercukuru

Sviestu liek bļodā, pievieno kakao pulvri un pūdercukuru. Ņem koka karoti un maisa sviestu. Maisa tik ilgi līdz sviests ir ieguvis vienmērīgu brūnu krāsu. Ņemam baltmaizīti vai graudu maizīti, smērējam virsū un ēdam gardu muti.

Advertisements