“Brīnumpupa” iesaka

MEDUS PIPARKŪKAS
SASTĀVDAĻAS:
• 1 GLĀZE CUKURS
• 100ML ŪDENS
• 100ML MEDUS
• 150G SVIESTS
• 2 TĒJK. SODA
• AP 700G MILTU, TĀ LAI MĪKLU IESPĒJAMS SAVELT BUMBĀ
• PIPARKŪKU GARŠVIELAS, PARASTI UZ IEPAKOJUMA RAKSTĪTS KĀDAM MILTU DAUDZUMAM PAREDZĒTS
PAGATAVOŠANA:
KATLIŅĀ IELEJ ŪDENI, IELIEK MEDU UN CUKURU. LIEK UZ UGUNS UN MAISA LĪDZ CUKURS PILNĪBĀ IZKŪST. TAD ŅEM NOST UN PIEVIENO SVIESTU, MAISA LĪDZ IZKŪST, PIEVIENO PIPARKŪKU GARŠVIELU. ATSEVIŠĶĀ TRAUKĀ SAJAUC SODU AR MILTIEM UN LIEK IEKŠĀ ŠĶIDRAJĀ MASĀ.
MĪCA MĪKLU, LĪDZ TĀ KĻŪST SPĪDĪGA. MĪKLA SANĀK MAZLIET LIPĪGA, BET PĒC TAM, KAD IZŅEMSIET TO NO LEDUSSKAPJA, TĀ BŪS ĻOTI LABA. MĪKLU LIEK LEDUSSKAPĪ. PIPARKŪKAS VAR SĀKT CEPT JAU PĒC PĀRIS STUNDĀM! APMĒRAM STUNDU PIRMS GATAVOŠANAS MĪKLU IZŅEM NO LEDUSSKAPJA, LAI TĀ NEDAUDZ SASILST!
LIEKOT UZ CEPAMPANNAS STARP PIPARKŪKĀM JĀATSTĀJ ATSTARPES, JO TIE MAZLIET PIEPŪŠAS.
CEP 200 GRĀDOS!

Advertisements