Tā top mūsu pupiņu konfektes

 

Pupiņu konfekšu recepte

500 gr. balto pupiņu

500 gr. cukura

400 gr. grauzdētu riekstu (var arī mazāk)

400 gr. žāvētas aprikozes (var arī mazāk)

saulespuķu sēklas

kokosriekstu skaidiņas

sezama sēklas

Pagatavošana:

Pupiņas izmērcē diennakti un novāra mīkstas.

Atdzisušā pupiņas, grauzdētos riekstus un žāvētās aprikozes izmaļ 2 reizes caur gaļasmašīnu.

Iegūto masu liek katlā, pievieno cukuru un vāra nepārtraukti maisot līdz tā atlec no katla malām.

Masu atdzesē. Ar mitrām rokām veido vēlamo kofekšu formu, apviļā saulespuķu sēklās vai kokosriekstu skaidiņās, vai sezama sēklās.

Lai labi garšo!

Advertisements